3 teemaa, jotka muuttavat jätteiden lajittelun tavoitettavuuden

1. Kauppojen aukioloajat Tänä vuonna kauppojen aukioloajat vapautuivat ja huomaan, että käyttäytyminen on muuttunut...
Sanoisin, että 95 % kaikista IoT-esityksistä ja -ratkaisuista käsittelee laitteiden tai koneiden, siis IP-osoitteellisten tai vähintään aktiivisten eli erillisillä virtalähteillä varustettujen aparaattien verkottamista, ja niistä datan saamista pilveen. Tästä käyttödatasta on paljon saatavilla myös erilaisia visuaalisia näkymiä ja ”dashboardia”. Hyvin paljon näkee myös erilaisia IoT-laitteita kuten sensoreita yms. Harvemmassa ovat käyttäjän näkökulmasta käyttökokemusta lähes huomaamatta parantavat ja mahdollisesti käytön ja datan mukaan muovautuvat palvelut. Suunta lienee kuitenkin oikea ja nämä tulevatkin jatkossa lisääntymään.
Vähäisimmälle huomiolle jää kuitenkin IoT:n last mile/first mile eli miten liitetään mukaan se viimeinenkin saatavissa oleva osa eli ne asiat, things.
Usein kappaletavaran seurantaan ratkaisuna tarjotaan aktiivilaitteita, joissa on joko tietty käytöstä riippuvainen elinikä tai laitteiden latausta varten on mietittävä erilliset prosessit. Näiden aktiivilaitteiden osalta myös hankintakustannukset rajoittavat sovelluskohteita usein vain arvokkaimpien yksiköiden seurannan ratkaisuihin.
Finn-ID kulkee etulinjassa; meillä on olemassa testattuja ja toimiviksi todettuja ratkaisuja siihen, kuinka arkipäiväisetkin kappaletavarat, kuljetusyksiköt, kuormankantaja ja muut vastaavat saadaan digitalisoitua, ja liitettyä ne osaksi järjestelmää. Kaikki passiivisilla tunnisteilla ilman paristojen vaihtohuolia tai akkujen lataamisia.
Saamme tuotettua yksilökohtaista aika-, suunta- ja lokaatiotietoa esimerkiksi rakennuksessa ”senttien hintaisilla” tunnisteilla, joista voidaan tuottaa käyttötietoa rakennusautomaation ohjaamiseen, kulunhallintaan tai mihin vaan. Sisälogistiikassa voimme luoda ihan uudenlaista lokaatioperusteista dataa materiaalivirroista ja mahdollistaa esimerkiksi imuohjauksen toteuttamista aivan uusilla tavoilla.
Saamme tuotettua yksilökohtaista aika-, suunta- ja lokaatiotietoa esimerkiksi rakennuksessa ”senttien hintaisilla” tunnisteilla, joista voidaan tuottaa käyttötietoa rakennusautomaation ohjaamiseen, kulunhallintaan tai mihin vaan.Janne Lappi, RFID-asiantuntija
Herättikö aihe kiinnostusta? Ota yhteyttä – jutellaan lisää siitä, mitä tämä voisi teillä tarkoittaa.
Innovatiivisena tiedon ja tapahtuman sillanrakentajana sujuvoitamme työtapoja ja -menetelmiä. Erityisesti RFID-teknologiaan pohjautuvien ratkaisujen toteuttamisessa olemme tällä hetkellä Suomen edelläkävijöitä. Tervetuloa tutustumaan RFID ShowRoomillemme, tilaamaan RFID-aiheisia oppaita tai lukemaan muita kiinnostavia blogeja aiheesta.
Blogiterveisin,
Janne
Kehityspäällikkönä toimiva Janne Lappi on kokenut ammattilainen, jolla on yrityksemme tuotetuntemus rautaisesti hallussa. Janne kerää kiitosta erityisesti siitä, että asiakkaiden syvimmätkin tarpeet tulevat kuulluiksi ja ohjaavat merkitykselliseen tekemiseen.