26.10.2016

IoT – ja teollinen internet?

IoT

Otsikon termejä Iot ja teollinen internet tuskin kukaan on onnistunut viime vuosina välttämään. Nämä kuitenkin aiheuttavat monelle yhä hieman sekavina ja laajoina käsitteinä päänvaivaa. Vielä enemmän harmaita hiuksia saadaan, kun mietitään yrityksen omia ratkaisuja asiakkaalle taikka sitten ihan oman toiminnan tehostamista.

IoT

Mitä IoT on?

Yleisesti se liitetään älykkäisiin – esimerkiksi taloteknisiin ratkaisuhin, älyjääkaappeihin, aktiivisuusrannekkeisiin etc. Pääasiassa siis laitteisiin, joissa on jotain älyä yhdistettynä sekä sen myötä niihin voidaan lisätä erilaisia arvoa tuottavia palveluita.

Tämä uusien palvelumallien kehittyminen onkin se oleellisin asia. Näihin kuluttajapuolen sovellutuksiin on rinnastettavissa tuotannollisissa yrityksissä eri tuotantokoneiden mittaaminen, verkottaminen ja valvonta.

Toisaalta IoT:n ytimessä on myös se ”things” eli tuote ja kappaletavaratasoinen asioiden linkittäminen järjestelmiin ja näiden perusteella saatavat tieto tuotteiden liikkeestä ja muut mahdolliset sensoroinnit. Tämä ensi sijaisesti on siellä teollisten yritysten ja kaupan ratkaisujen puolella, ainakin vielä nyt. Mutta kyllä se älyjääkaappikin jossain vaiheessa halutaan inventoimaan itse sisältönsä oikeasti.

Voimme siis oikeasti saada aikaan itse dataa tuottavia järjestelmiä – voidaan keskittyä datan käsittelyyn, johtopäätösten tekemisiin ja palvelumallien rakentamiseen sen sijaan että tiedonsyöttö järjestelmiin on ihmisen varassa.

Voidaan keskittyä datan käsittelyyn, johtopäätösten tekemisiin ja palvelumallien rakentamiseen sen sijaan että tiedonsyöttö järjestelmiin on ihmisen varassa.

Meillä Finn-ID:llä on erittäin vahva ja selkeä visio siitä miten me tulemme etenemään IoT maailmassa. RFID on yksi osa tätä ja kehitämme jatkuvasti uusia sovellusalueita, joissa asiakas pääsee maksimoimaan tämän teknologian tarjoaman hyödyn.

Simon Sinekin Golden circle – lämmin videosuositus

Katsoin viime viikonloppuna Simon Sinekin videon Youtubesta – vinkin tähän sain yrityksemme toimitusjohtajalta Pyrrön Jannelta. Suosittelen sitä kaikille muillekin. Sen pohjalta meidän ajatustamme otsikon aiheesta alla eli Finn-ID:n ”golden circle”.

  • Haluamme helpottaa ihmisten työntekoa ja poistaa turhat rutiinit
  • Uskomme että tulevaisuudessa tuotteiden liike luo tarvittavan datan järjestelmiin
  • Tämän toteuttamiseksi meillä on tarvittavat palikat

Ota yhteyttä ja kysy lisää miten me voisimme teitä auttaa! Aikakone-demohuoneessamme pääset toteamaan kuinka tieto virtaa järjestelmiin ilman näppäilyä.

Siirry takaisin sivun alkuun