09.01.2017

Honeywell: 10 syytä käyttää päivittäistavarakaupassa kameralukijoita perinteisten viivakoodinlukijoiden sijaan

kameralukija honeywell

Perinteiset laser-viivakoodinlukijat lukevat lineaarisia viivakoodeja kassalla. Teknologian kannalta katsottuna, viivakoodinlukijat ovat helpottaneet ja nopeuttaneet myymälöiden kassatoimintoja merkittävästi.

Perinteisten laser-lukijoiden lisäksi markkinoille tulleet kameralukijat tarjoavat kaupan toimialalle huomattavasti lisää joustavuutta ja tuottavuutta. Näin ne mahdollistavat uusia tapoja kasvattaa myymälöiden myyntiä. Perinteisen kassaluennan lisäksi, kameralukijoita on mahdollista käyttää myymälän toimintojen tukemiseen ja laajentamiseen esimerkiksi kanta-asiakasohjelmiin ja alennuskuponkien luentaan suoraan asiakkaan matkapuhelimen näytöltä.

Tässä kymmenen syytä miksi käyttää päivittäistavarakaupassa kameralukijoita perinteisten viivakoodinlukijoiden sijaan!

1. Mobiilimarkkinointikampanjoiden tukeminen

Internet ja mobiilit laajakaistayhteydet ovat luoneet uuden kanavan kuluttajamarkkinointiin ja –myyntiin, mikä on tuonut kokonaan uuden kilpailutekijän perinteiseen kivijalkakauppaan. Innovatiiviset kauppiaat ovat alkaneet kilpailla sähköisten kauppapaikojen kanssa niiden omilla aseilla, vahvistamalla omia sähköisiä prosesseja ja hyödyntämällä asiakkaan älypuhelinta uutena markkinointikanavana tai –välineenä.

Kameralukijat varmistavat nopean ja parhaan mahdollisen asiointikokemuksen asiakkaallesi. Nopea palvelu ja entistä lyhyemmät jonot erottavat sinut kilpailijoistasi!

Tekstiviesti- ja kanta-asiakassovellusten kautta tehdyt kampanjat tuovat lisää myymäläkäyntejä ja lisää myyntiä sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Yleisimmin käytetty sovellus edellä mainittujen kanta-asiakasohjelmien toteutukseen on asiakkaan älypuhelimen näytöltä luettava 2D-viivakoodi, jonka sujuva lukeminen edellyttää korkealaatuista kameralukijaa kassalla.

2. Automaattinen kanta-asiakasohjelmaan kirjautuminen

Asiakkaiden kirjaaminen kanta-asiakasohjelmaan on oleellinen osa asiakkaan takaisin saamiseksi myymälään. Luontainen paikka kirjata asiakkaan tiedot kanta-asiakasohjelmaan, on myymälän kassalla. Nopeat ja varmatoimiset Honeywellin 2D –viivakoodinlukijat lukevat kaikki viivakoodityypit esimerkiksi ajokortista, jolloin asiakkaan tietojen kirjaus on sujuvaa ja nopeaa.

3. Helppo ja varma asiakkaan iän tarkistus

Asiakkaan iän varmistaminen viivakoodin luennalla on varma ja nopea toimenpide, joka poistaa inhimillisen virheen ja väärinkäytöksen mahdollisuuden.  Monet tuoteryhmät, kuten tupakka, alkoholi ja rahapelituotteet edellyttävät asiakkaan iän tarkistamisen. Monet kauppaliikkeet ja –ketjut ovat ottaneet käytännöksi varmistaa em. tuoteryhmien kohdalla kaikkien alle 30 vuotiaille vaikuttavien asiakkaiden iän henkilöpapereista. Honeywellin 2D –viivakoodinlukijoilla asiakkaan ikä voidaan tarkistaa esimerkiksi ajokortin viivakoodista lukemalla.

4. Asiakasskannerilla lisäarvoa

Koska monet asiakkaat ovat haluttomia antamaan älypuhelintaan kaupan henkilökunnalle peläten esimerkiksi, että puhelin voi pudota ja rikkoutua, voidaan kassalle asentaa asiakkaiden käyttöön oma 2D –viivakoodinlukija älypuhelimen näytöltä lukemiseen.

5. Kaikkien viivakoodityyppien skannaus miltä tahansa pinnalta

Kameralukijat tunnistavat viivakoodin kuvasta, jonka lukija ottaa. Tämä mahdollistaa suuremman luentavarmuuden verrattuna perinteisiin laser-lukijoihin, koska kameralukijat eivät ole niin riippuvaisia luettavasta kohteesta takaisin heijastuneesta valosta. Tämän ansiosta kameralukijat tunnistavat viivakoodit niin paperilta, puhelimen näytöltä kuin lähes kaikilta muiltakin pinnoilta. Kameralukijat lukevat ja tunnistavat kaikki viivakoodityypit, mukaan lukien QR-koodit, jotka luodaan älypuhelimen näytölle esimerkiksi kanta-asiakasohjelmien alennuskupongeiksi.

6. Yhdistelmälukijoilla lisää suorituskykyä

Honeywellin 2700-sarjan hybridilukijoilla voidaan varmistaa nopein mahdollinen luenta. Hybridilukijoissa yhdistetään kameralukijan ja laser-lukijan vahvuudet yhteen laitteeseen, joka mahdollistaa sekä 1D-koodien että 2D-koodien nopean ja varman luennan. Hybridilukija soveltuu parhaiten korkeavolyymiseen luentaan kohteissa, joissa läpimenoaika on kriittinen tekijä. 2700-sarjan hybridilukijat mahdollistavat varman luennan myös kaarevilta pinnoilta sekä vioittuneista että huonosti tulostuneista viivakoodeista. Varmatoimisuutensa ansiosta Honeywellin 2700-sarjan hybridilukijat tukevat täydellisesti itsepalvelukassojen toimintaa.

7. Helppokäyttöisyys

Kameralukjoilla viivakoodin luenta onnistuu asennosta riippumatta, mikä tekee luennasta helppoa, nopeaa ja varmaa. Edistykselliset lukukoneistot yhdistettynä alan johtavaan, innovatiiviseen teknologiaan varmistavat nopean ja varman toiminnan, joka tehostaa asiakkaan liiketoimintaa.

8. Dokumenttien skannaus

Honeywellin kameralukjoiden käyttömahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään eri viivakoodien luentaan, vaan ne mahdollistavat myös muiden dokumenttien luennan ja tallennuksen. Esimerkiksi apteekeissa on käytetty suurella menestyksellä Honeywell 4800dr –lukijoita paperisten reseptien skannaamiseen sähköiseen muotoon suoraan asiakaspalvelupisteessä.

9. Alenna laitteistosi elinkaarikustannuksia

Honeywellin kameralukijoissa ei ole liikkuvia osia, joten laitteiden huolto- ja korjaustarve on minimaalinen. Tuotteiden laatu ja minimaaliset elinkaarikustannukset varmistetaan käyttämällä parhaita mahdollisia komponentteja ja maailmanluokan tuotantoprosesseja ja –laitoksia. Honeywellin kameralukijoiden reklamaatiot ovat prosentin kymmenysosan luokkaa ja tämä tekeekin Honeywellistä benchmark-valmistajan, johon muita alan valmistajia verrataan.

10. Paranna asiakaskokemusta

On sitten kysymys perinteisten tuote-viivakoodien luennasta, kanta-asiakkuuden toteamisesta asiakkaan älypuhelimen näytöltä tai iän varmistamisesta ajortin viivakoodista, Honeywellin kameralukijat varmistavat nopean ja parhaan mahdollisen asiointikokemuksen asiakkaallesi. Nopea palvelu ja entistä lyhyemmät jonot erottavat sinut kilpailijoistasi.


Haluatko kuulla lisää erilaisista lukijaratkaisuista? Ota yhteyttä myyntiimme!

Siirry takaisin sivun alkuun