Täsmäratkaisu terveydenhuoltoon

"Tarve tällaiselle terveydenhuollon ratkaisulle tuli suoraan asiakaskunnastamme"

  • Uutiset

Jo reilut 30 vuotta sairaalalogistiikan ja potilasturvallisuuden varmistamisen parissa toiminut Finn-ID Oy on kehittänyt ratkaisun, jolla COVID19-viruksen tai muun vastaavantyyppisen epidemian altistumisketjuihin päästään nopeasti kiinni ja minimoidaan taudin edelleen leviämistä. Ratkaisu on erittäin helposti käyttöönotettava. 

Mitä ratkaisu käytännössä tarkoittaa?

 ”Toimittamamme järjestelmän avulla sairaala pystyy luomaan tiedoston kaikista niistä henkilöistä, jotka ovat olleet tietyssä tilassa (esim. sairaalan odotusaulassa) tiettynä ajankohtana. Mikäli tilassa on samaan aikaan ollut henkilö, jolla todetaan myöhemmin, tässä tapauksessa nyt koronavirus, ottaa sairaala tiedoston avulla yhteyden kaikkiin kyseisiin henkilöihin ja informoi heitä tulemaan välittömästi koronavirustestaukseen tai antaa muut tarvittavat ohjeet. Ratkaisulla saadaan erittäin nopeasti minimoitua tartuntaketjua ja estettyä viruksen edelleen leviämistä. Lisäksi sillä varmistetaan potilaiden ja henkilökunnan turvallisuutta", Finn-ID Oy:n kehityshankkeista vastaava johtaja Markku Lento kertoo. 

Kuinka ratkaisu sai alkunsa?

”Tarve tällaiselle terveydenhuollon ratkaisulle tuli suoraan asiakaskunnastamme - meiltä pyydettiin nopeaa ratkaisua COVID-19-pandemian tartuntaketjun jäljittämiseen. Olemme edelläkävijä logistiikan ja sisäpaikannuksen prosesseissa, joten meillä oli osaamista jo entuudestaan tämänlaisista ratkaisuista niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin puolelta. Finn-ID on tunnetusti joustava ja hyvinkin nopea tuomaan markkinoille innovatiivisia ratkaisuja", Lento kommentoi. 

Asiakaskunnassa on herännyt suurta mielenkiintoa 

”Tässä ratkaisussa voidaan hyödyntää yrityksemme ainutlaatuista osaamista ja varmistaa niin terveydenhuollon asiakkaiden kuin myös henkilökunnankin turvallisuutta. Pandemian jälkeen ratkaisua voidaan hyödyntää erilaisiin sairaalan sisäpaikannuksen tarpeisiin ja käyttää sitä esimerkiksi lääkintälaitteiden paikantamisessa tai liikkumisen seurannassa. Lukupisteitä lisäämällä ratkaisuun on tuotavissa lukuisia muita toiminnallisuuksia", Finn-ID Oy:n myyntijohtaja Aapo Nurmi sanoo.

”Tarve tällaiselle terveydenhuollon ratkaisulle tuli suoraan asiakaskunnastamme - meiltä pyydettiin nopeaa ratkaisua COVID-19-pandemian tartuntaketjun jäljittämiseen. Olemme edelläkävijä logistiikan ja sisäpaikannuksen prosesseissa, joten meillä oli osaamista jo entuudestaan tämänlaisista ratkaisuista niin yksityisen kuin julkisenkin sektorin puolelta".

Nurmen mukaan ratkaisu on herättänyt suurta mielenkiintoa eri sairaanhoitopiireissä. Kiinnostusta lisää ratkaisun joustavuus ja mahdollisuudet hyödyntää sitä laajemminkin. Näillä näkymin ensimmäisiä konkreettisia toimituksia aletaan tuottamaan aivan lähiaikoina.

Haluatko lisätietoja? 

Mikäli haluat keskustella aiheesta enemmän, ole yhteydessä 
Aapo Nurmi / p. 050 556 7858 tai 
Markku Lento / p. 046 922 6959

(Lataa esite)

Finn-ID - sairaalalogistiikan digitalisointia jo reilun 30 vuoden ajan

Me autamme nyt ja koronan jälkeen

Finn-ID palvelee kokonaisvaltaisesti potilasturvallisuuteen, potilaantunnistamiseen ja itsepalveluihin liittyvissä asioissa sekä toimittaa erilaisia merkintä-, luenta- ja mobiili- sekä RFID-pohjaisia ratkaisuja. Reilun 30 vuoden aikana yritys on digitalisoinut sairaalalogistiikkaa ja toimittanut suomalaisen terveydenhuollon tarpeisiin erilaisia ratkaisuja niin äärimmäistä tarkkuutta vaativiin laboratorio-olosuhteisiin kuin tehokasta toimintaa vaativiin hoito- ja toimenpidetilanteisiin sekä esimerkiksi tarvikevarastoihin.


Toimintaa tehostavien ratkaisujen ansiosta henkilökunnan työaika saadaan kohdennettua tärkeimpään asiaan eli itse potilaiden hoitotyöhön. Tehokkuus, tiedon oikeellisuus ja jäljitettävyys hoitotyössä näkyy potilasturvallisuutta parantavana asiana, parempana palveluna asiakkaalle sekä turhien ja aikaa vievien rutiinien poistumisena henkilökunnalle.