13.12.2023

Finn-ID:n teknologiajohtajan puhe Aalto-yliopistolla

Finn-ID:n teknologiajohtajan puhe Aalto-yliopistolla

Teknologiajohtajamme Kari Hänninen puhui Aalto-yliopistolla yhteistyöroboteista OPH & Wihuri Joint Workshopissa keskiviikkona 29.11.2023. Puheen aiheena oli ”Beyond Automation: Navigating the Era of Collaborative Robots Powered by AI.”

Teknologiajohtaja Kari Hänninen puhumassa yhteistyöroboteista Aalto-yliopistolla.

Puheessaan Hänninen kertoi uudesta ratkaisualueestamme, mobiiliroboteista, jotka parhaillaan valtaavat logistiikkakeskuksia, ravintola- ja hotellialaa sekä sairaaloita. Logistiikkarobotit mm.  vähentävät sisälogistiikan kustannuksia, lievittävät työvoimapulaa ja parantavat logistiikan laatua logistiikassa ja varastonhallinnassa. Palvelurobotit vastaavat työvoimapulaan mm. ravintola-, sairaala- sekä hotellialalla tekemällä itsenäisesti töitä, jotka eivät vaadi inhimillisyyttä, kuten ruoka-annosten kuljetus keittiöstä asiakkaalle, huonepalvelu, lääkekuljetukset, opastukset sekä muut vastaavanlaiset.

Tilaisuudessa oli mukana puhumassa professoreita Aalto-, Turun- ja Tampereen yliopistoilta sekä Hanasaari Hotellin edustaja. Puheen aiheina oli mm. Robotit vanhustenhoidossa, Tekoälyn hyödyntäminen verkkokaupoissa ja Palvelurobotit hotelli- ja ravintola-alalla. Päivä päättyi paneelikeskusteluun ja workshopiin aiheeseen liittyen.

Siirry takaisin sivun alkuun