Fimlabilla ja Finn-ID:llä tiivistä yhteistyötä jo lähes parinkymmenen vuoden ajan

- Uusimpana toteutuksena nopeampi ja sujuvampi Nopsa näytteenotto  

Suomen suurin laboratorioalan yritys Fimlab ja Finn-ID ovat yhteistyökumppaneita jo liki parinkymmenen vuoden takaa. Kasvukautta elävä Fimlab luottaa tuttuun toimittajaan ja arvostaa Finn-ID:n pitkällistä kokemusta terveydenhuollon prosesseissa toimimisesta. 

Yksi Fimlabin uusimmista hankkeista, jossa myös Finn-ID on mukana, on Nopsa Näytteenotto. Nimensä mukaisesti nopean näytteenoton konseptissa sujuvoitetaan laboratorion jonotusta ja toimintaa. Ratkaisussa hyödynnetään Finn-ID:n toimittamia mobiilitulostimia.

Fimlab ja Finn-ID - yhteistyötä jo kahdella vuosikymmenelläKuva: Fimlab Laboratoriot Oy 2019

Hankintapäätösten taustalla skaalautuvuus 

Fimlab tuottaa terveydenhuollon laboratoriopalveluja Pirkanmaalla, Kanta-Hämeessä, Keski-Suomessa ja Päijät-Hämeessä yli 100 toimipisteessä lähes 1000 ammattilaisen voimin. – Asiakkaitamme ovat mm. sairaalat, terveyskeskukset, työterveyshuolto, yksityiset lääkäriasemat ja yksityislääkärien potilaat, Fimlabin järjestelmäasiantuntija Ilkka Pakkanen toteaa.

Fimlabin tavoitteena on löytää kulloiseenkin tarpeeseen optimaaliset ratkaisut. Arvotettavia asioita ovat mm. toimitusaikataulu, palvelun taso ja laatu. – Tilausmäärien ollessa suuria, on totta kai myös hinnalla kriittinen merkitys. Usein tilaus tehdään alkuun pienemmällä erällä ja ratkaisua pilotoidaan, mutta jo lähtökohtaisesti ajatuksena on, että sama ratkaisu tai teknologia on helposti laajennettavissa jopa moninkertaiseksi, hän jatkaa.

Näytemerkinnöissä laadukas tulostusjälki ja potilasturvallisuuden takaaminen ovat ehdottomia vaatimuksia. – Myös laitteiden kompakti koko ja toimintavarmuus ovat tärkeitä ominaisuuksia, Pakkanen korostaa

Asiakasymmärrystä ja vahvaa näkökulmaa  

Pakkasen mukaan Finn-ID:n kyky ymmärtää asiakastarvetta on poikkeuksellisen hyvä ja hän arvostaakin kumppanin pitkällistä kokemusta terveydenhuollon prosesseissa toimimisesta. - Finn-ID voi tuoda näkökulmaa erilaisiin ”pulmiin”, koska tietämys Suomen terveydenhuollon kentältä on niin kattava, Pakkanen sanoo. 

Finn-ID:n kanssa on tehty myös innovoivaa kehitystyötä, Pakkanen jatkaa ja viittaa mm. Fimlabin ja Finn-ID:n väliseen tilausprosessiin, jota sujuvoitettiin yhteistyössä. – Asiakkaana on helppoa, kun voi yhdessä miettiä kuinka tarpeet ovat ratkaistavissa, Pakkanen kommentoi.

Fimlab ja Finn-ID yhteistyötä jo liki kahdella vuosikymmenelläKuva: Fimlab Laboratoriot Oy 2019

Nopsa - verikokeeseen helposti ja nopeasti 

Yksi uusimmista Fimlabin hankkeista, jossa Finn-ID on ollut mukana, on Nopsa-pikapalvelu. Alkuvuodesta 2019 Tampereella Fimlab Kuninkaankulman laboratoriossa käyttöönotettu nopean näytteenoton Nopsa-konsepti on kerännyt kiitosta – niin asiakkailta kuin henkilökunnaltakin. 

Nopsa-pisteellä näytteenottoon tuleva asiakas asioi ketterästi jonottamatta ja aikaa varaamatta. Toiminnan helppous perustuu puoliavoimeen palveluun, jossa näytteenotto tapahtuu avoimessa vastaanottotilassa sijaitsevissa Nopsa-pisteissä. Näytteet otetaan kevytrakenteisten seinäkkeiden suojissa ja henkilöllisyys varmistetaan äänettömästi Kela-korttia näyttämällä. Nopsa Näytteenotossa hyödynnetään Finn-ID:n toimittamia mobiilitulostimia. Mobiilitulostimet mahdollistavat reaaliaikaisten näytemerkintöjen tuottamisen. Hyvän vastaanoton saanut nopean näytteenoton konsepti halutaan ottaa käyttöön laajemminkin. 

Nopsan lisäksi mobiilitulostimet ovat pilotoinnissa myös kotihoidossa reaaliaikaisten näytemerkintöjen tuottamiseen. 

Finn-ID ja Fimlab yhteistyössä

"Finn-ID:n osaaminen korostuu palvelun lisäksi myös teknisessä puolessa. Voisikin sanoa, että osaavia ja ripeästi toimivia asiantuntijoita talo täynnä myös silloin, kun on tarvetta taklata mahdolliset vika- tai häiriötilanteet, Ilkka Pakkanen Fimlabilta toteaa."

Ota yhteyttä
Voimmeko olla avuksi?09 3510 1555
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Chat