Case: Olvi Oyj

Case Olvi Oyj

Olvi Oyj: jakelutiedonkeruu tehostui huomattavasti

Olvin kuljettajat tekevät kaikki jakeluun liittyvät kirjaukset mobiilipäätelaitteilla. Sen etuina ovat nopeus ja tarkkuus sekä parempi työnohjaus. Oleellista on, että tieto kentältä siirtyy pörssiyhtiön järjestelmiin reaaliajassa.

Finn-ID:n pitkäaikainen kumppani Olvi Oyj kunnostautui jakelutiedonhallinnan edelläkävijänä jo vuonna 2005, kun suomalainen panimoylpeys hankki kokonaisratkaisun jakelukirjaustensa sekä tiedonkulun tehostamiseen. Se sisälsi Finn-ID:n jakelutiedonkeruuohjelmiston lisäksi mobiilit jakelupäätteet ja langattomalla yhteydellä varustetut kannettavat kuittitulostimet.

Ratkaisu on ollut kannaltamme tuloksekas, ja sen viitoittamaa toimintamallia on ollut hyvä jatkaa, toteaa logistiikkapäällikkö Timo Miettinen tyytyväisenä.

Sittemmin ollaan otettu käyttöön jo 3. sukupolven laitteet ja ohjelmistoa päivitetty tarpeen mukaan.

Case Olvi Oyj

Kuljettajilla valtit käsissä

Olvin kuljettajat tekevät kaikki jakeluun liittyvät kirjaukset mobiilipäätelaitteilla ja tieto siirtyy pörssiyhtiön järjestelmiin reaaliajassa. Asiakkaan vastaanottokuittaukset, päällysteiden palautukset ja kuljetustietoihin liittyvät muutokset syötetään sähköisesti ilman manuaalisia työvaiheita heti paikan päällä. Samanaikaisesti järjestelmään siirtyvät kuljetuksen aika- ja kilometritiedot. Toimituksen päätteeksi kuljettaja tulostaa asiakkaalle lähetyslistan oikeilla tiedoilla.

Kun aikaa vieviä kynä-paperikirjauksia ei enää tarvitse tehdä, toimitus voidaan laskuttaa heti eikä vasta päivien kuluttua. Toimitukset ovat myös virheettömämpiä ja tiedot täsmällisempiä. Koska tiedonsiirto on kaksisuuntaista, kuljettajat saavat myös tiedot uusista tilauksista suoraan jakelupäätteisiinsä. Lisäksi GPS:llä varustetut päätelaitteet mahdollistavat kuljettajan paikkatiedon hyödyntämisen toiminnan suunnittelussa ja tuessa.

Täysi hyöty huoltopalveluista

Olvi otti jakelupäätteidensä turvaksi myös Finn-ID:n palvelusopimuksen, joka takaa laitteille sujuvat välihuollot ja tarpeenmukaiset korjaukset asiakkaan aikataulujen mukaisesti.

Lisäksi Olvilla on Finn-ID:ltä käytössään myös SOTI MobiControl -etähallintaohjelmisto, joka mahdollistaa toiminnan- ja järjestelmänhallinnan nopean reaaliaikaisen tuen.

Toimitetut ratkaisun avaimet

Tässä projektissa yhdisteltiin useita eri ratkaisuja ja tuotteita tehokkaaksi kokonaisuudeksi. Ratkaisun keskiössä oli

  • ATTUNE Pro -jakelutiedonkeruuohjelmisto ja sen konvertointi
  • Honeywell kuljettajapäätteet
  • SOTI MobiControl -etähallintaohjelmisto
  • Palvelusopimus

Täsmällisyyttä toimituksiin

Kun aikaa vieviä kynä-paperikirjauksia ei enää tarvitse tehdä, toimitus voidaan laskuttaa heti eikä vasta päivien kuluttua. Toimitukset ovat myös virheettömämpiä ja tiedot täsmällisempiä.

Timo Miettinen

Logistiikkapäällikkö, Olvi Oyj

Tämäkin räätälöity ratkaisu onnistuu ATTUNE Pro:n avulla!

ATTUNE Pro on asiakkaan prosessiin räätälöity ohjelmisto, joka koostuu erilaisista testatuista valmiskomponenteista, mobiilitietokannoista, asiakaskohtaisesta ohjelmaosuudesta sekä toimintamalleista.

Se Finn-ID:n ratkaisu niihin asiakaskohtaisiin mobiilisovelluksiin, joilta vaaditaan voimakasta integroitumista asiakkaan logistiikkaprosessiin ja toiminnanohjausjärjestelmään.

Lue lisää ATTUNE Pro:sta

Siirry takaisin sivun alkuun