Case: Varkauden kaupunki

varkauden kaupunki parkki v 2.0

Varkauden kaupunki tehostaa pysäköinninvalvontaa ParkkiV 2.0 -ratkaisulla

ParkkiV 2.0 on kokonaisvaltainen pysäköinninvalvontajärjestelmä, jota käyttää kaupunkien ja kuntien pysäköinninvalvontayksiköt sekä kentällä liikkuvat poliisit. Järjestelmä koostuu toimistonäkymästä ja tarkastajien mobiilisovelluksesta, mahdollistaen koko valvontaprosessin toimivuuden. Toiminnallisuuksiin sisältyy muun muassa virhemaksut, ajoneuvosiirrot, Traficom-yhteys, automatisoitu ulosotto sekä sähköiset oikaisuvaatimukset ja allekirjoitukset.

varkauden kaupunki parkki v 2.0

”Pysäköinninvalvontaa ei voi tehdä ilman toimivaa ohjelmaa"

Varkauden kaupunki on noin 20 000 asukkaan kaupunki Pohjois-Savon maakunnan eteläosassa. Kaupunki otti käyttöönsä Finn-ID:n ParkkiV 2.0 -pysäköinninvalvontaratkaisun tehostaakseen pysäköinninvalvontaansa. Kaupungin pysäköinninvalvonnassa oli selkeä tarve toimivalle ja monikäyttöiselle ohjelmistolle. Pienen organisaation vuoksi oli erityisen tärkeää, että ohjelma toimisi moitteettomasti ja auttaisi tehostamaan työntekoa. Aikaisemmin suuri osa pysäköinnintarkastajan työstä kului toimistotöissä, mikä vähensi valvonnalle käytettävissä olevaa aikaa.

”Pysäköinninvalvontaa ei voi tehdä ilman toimivaa ohjelmaa. Koska meillä on hyvin pieni organisaatio pysäköinninvalvonnassa, on ohjelman toimivuus ja monikäyttöisyys erityisen tärkeää. Tästä syystä päädyttiin aikanaan ParkkiV:n käyttäjäksi”, kertoo Varkauden kaupungin kaupungininsinööri Jani Viljakainen.

Pysäköinnintarkastajat voivat keskittyä valvontaan nyt jopa 80 % työajastaan

ParkkiV 2.0 -ohjelman käyttöönotto on helpottanut pysäköinnintarkastajien työtä merkittävästi. Ohjelman avulla toimistotyön määrä on vähentynyt huomattavasti, ja nyt pysäköinnintarkastajat voivat keskittyä valvontaan jopa 80 % työajastaan. Aiemmin valvontaan käytettiin 60 % työajasta. Lisäksi ohjelman avulla asiakkaat voivat nyt tarkastella saamiaan virhemaksupäätöksiä ja tehdä oikaisuvaatimuksia sähköisesti, mikä nopeuttaa prosesseja ja parantaa asiakaspalvelua.

”Valvontaa tehtiin aiemmin 60/40-suhteessa toimistotöihin. Nyt valvontaa on noin 80 % työajasta”, kertoo Viljakainen.

”Myös asiakkaiden on aiempaa helpompaa käydä katsomassa saamiaan virhemaksupäätöksiä perusteluineen, sekä he voivat halutessaan tehdä oikaisuvaatimuksen sähköisesti. Virhemaksujen antaminen, oikaisuvaatimusten tekeminen ja päätösten antaminen onnistuu kaikki sähköisesti. Ohjelman kautta on myös helppo seurata tilastoja. ” lisää Viljakainen.

Siirtyminen uuteen järjestelmään on ollut suhteellisen helppoa

”Suurin huoli oli se, että huomioidaanko meidän tarpeemme ja ongelmat pienenä asiakkaana. Me tarvitsimme valmiin ohjelman ja meillä ei ole resursseja toimia ohjelmiston testiympäristönä. Alkuvaikeuksien kautta ohjelma toimii nyt kuten pitääkin ja Finn-ID on osoittanut, että haluaa palvella myös meitä pienenä asiakkaana yhtä hyvin kuin muitakin”, kertoo Viljakainen.

Ohjelma on Viljakaisen mukaan suhteellisen helppokäyttöinen, vaikka alussa olikin joitain ongelmia, jotka vaativat tarkastajilta pitkää pinnaa. Näistä kipupisteistä on kuitenkin selvitty, ja siirtyminen uuteen ratkaisuun on ollut Viljakaisen mukaan suhteellisen helppoa.

"Finn-ID on kuunnellut ongelmiamme ja toiveitamme herkällä korvalla"

Parasta yhteistyössä Finn-ID:n kanssa on ollut Viljakaisen mukaan asiakkaan toiveiden kuunteleminen: ”Meidän ongelmamme ja toiveemme otetaan tosissaan ja niihin pyritään aktiivisesti saamaan ratkaisuja”.

”Finn-ID on kuunnellut ongelmiamme ja toiveitamme herkällä korvalla. Ongelmiin on aktiivisesti etsitty ja löydetty ratkaisuja. Meitä ilahduttaa se, että Finn-ID:n yhteydenpito asiakkaisiin on huimasti parantunut viime vuosien aikana. Tulee sellainen fiilis, että myös pieniä asiakkaita halutaan palvella. Tällä hetkellä ohjelma toimii odotusten mukaisesti”, Viljakainen lisää.  

”Pysäköinnintarkastajan tehtävä koostuu ulkona tehtävästä valvontatyöstä sekä toimistotöistä. Nyt ParkkiV ohjelman avulla toimistotöiden osuutta on saatu karsittua ja aikaa jää enemmän itse valvonnalle. ” Viljakainen päättää. 

Miksi voisit suositella Finn-ID:tä muille?

”ParkkiV 2.0 on toimiva ohjelma pysäköinnivalvontaan. Finn-ID kehittää jatkuvasti ohjelmistoa ja välittää asiakkaistaan”

Jani Viljakainen

Kaupungininsinööri

Miten teidän kunnassa tai kaupungissa hoidetaan pysäköinninvalvonta?

Kun suunnittelette pysäköinninvalvonnan tehostamista ja helpottamista, kerromme mielellämme mahdollisuuksista lisää. Tutustu ratkaisuihin Park-ID:n verkkosivuilla ja ota meihin rohkeasti yhteyttä.

Park-ID Oy on Finn-ID:n omistama yhtiö ja kuuluu Perel Group -konserniin.

Siirry takaisin sivun alkuun