Kuvaverkko Oy

1175239943.jpg

Viivakoodin hyödyntämisellä selkeitä etuja koulukuvaukseen.

Kuvaverkko Oy:n viitisenkymmentä valokuvaajaa kuvaavat vuosittain noin 400 000 lasta päiväkodeissa, kouluissa ja oppilaitoksissa. Kuvausprosessin kehittämisen yhteydessä mukaan otettiin viivakoodi kuvattavan ja tilatun kuvapaketin yhdistämiseksi.

Lopputuloksena saatiin kuvattavalle ja hänen perheelleen kuvapaketin valintamahdollisuus, parempi ja nopeampi asiakaspalvelu sekä selkeämpi laskutusprosessi.

Valinnanvapautta kuvattavalle, helpotusta opelle

Vuonna 2000 perustettu, kuvausliikkeiden omistama Kuvaverkko on edelläkävijä koulukuvauksen kehittäjänä ja palvelun parantajana.

– "Ennakkotoive"-konseptimme siirtää päätännän kuvista kuvattavalle ja hänen vanhemmilleen ja palvelee näin koko prosessia, kertoo tuotantopäällikkö Teija Lahti.

Toinen suuri helpotus kohdistuu suoraan luokanopettajaan, joka aiemmin on joutunut keräilemään henkilötietolipukkeita oppilailta usein moneen kertaan. Uudessa konseptissa oppilas saa kotiinsa Kuvaverkon yksilöllisellä, oman numerosarjansa sisältämällä viivakoodilla merkatun ennakkotoive-lomakkeen, jossa esitellään viisi erityylistä kuvapakettia useine kuvapakettikokoineen. Samalla lomakkeella pystyy myös suoraan valitsemaan useamman erilaisen kuvapaketin tai ilmoittautumaan esimerkiksi kaverikuvaan.

Oppilas tuo täytetyn lomakkeen mukanaan kuvaukseen ja antaa lomakkeen kuvaajalle, joka lukee viivakoodin lapusta ennen henkilön kuvausta. Kuvauksen jälkeen kerätyt laput täytettyine tietoineen skannataan järjestelmään, jossa erillinen ohjelma tulkkaa oppilastiedot ja yhdistää ne otettuihin kuviin.  

Laskustus uudelle aikakaudelle

Aikaisemmin kuvattaville lähtivät ns. "nimettömät laskut" valmiiden kuvien matkassa ja esimerkiksi palautusprosessi oli paljon työläämpi.

– Nyt asiakkaalle lähtee tilattua kuvapakettia vastaava personoitu lasku, Lahti kuittaa. Lasku on heti oikein ja koko maksuprosessi on siten helpompi. Koska kuvattava perheineen on saanut itse valita pakettinsa, myös lunastusprosentti on kasvanut uudistusten myötä, kuvailee Teija Lahti uuden konseptin ja viivakoodin tuomia etuja.

Kolmekymmentä vuotta itsekin kuvannut Kuvaverkon toimitusjohtaja Esa Airaksinen kertoo, että kuvaajat ovat ottaneet uuden systeemin hyvin vastaan: koko prosessin nopeutuminen on olennaista.

Uusi konsepti on parantanut asiakaspalvelua monella tapaa.

– Nyt löydämme myös entistä nopeammin oppilaan kaikki kuvat koneelta vaikkapa tapauksessa, jossa kuvattavan perhe haluaisi nähdä jonkin toisen otoksen kyseisestä henkilöstä. Kuvaajahan valitsee aina parhaan otoksen, josta kuvat tulostetaan, mutta muut otokset otetaan myös talteen, toteaa Lahti.

Eri toimittajien lukijat testattiin huolellisesti ennen käyttöönottoa

Kuvaverkko Oy:n valitsema IT3800-lukija on laitteena varma ja toimiva, ja lukualue on tarkka.

– Niiden laadukkuuteen on oltu erittäin tyytyväisiä, sanoo toimitusjohtaja Airaksinen

–  Ja jatkossa viivakoodin avulla voisi myös automatisoida loppupakkausprosessia, Lahti tuumii.

 

Käytetty ohjelmisto: 
Lukija kuvaajan matkassa -sovellus
Käytössä oleva laitteisto: 
IT 3800-viivakoodinlukija, IT 3220-viivakoodinlukija

Eka messupäivä onnistuneesti takana ja mukavia kohtaamisia pitkin päivää. Huomenna uusi päivä ja uudet kujeet.... http://t.co/tWWtEx2Vug

Hei, me bygattiin messuosastoa teitä varten kuntoon - tulkaahan huomenna piipahtamaan #sisälogistiikka2015 #finnid #hyväboogie

Perjantaina pelattiin hyvät pelit - taitopuoleen ja nopeuteen saatiin onneksi täydennystä nuoremmalta... http://t.co/mMMRnIpPBs

Ensi viikolla riittää säpinää, kun Sisälogistiikka 2015 käynnistyy Helsingin messukeskuksessa! Nyt jos koskaan... http://t.co/jn0PeYTC05

katso Twitter »