Finn-ID avasi Vantaalle uuden RFID ShowRoomin

  • Uutiset

Seurannan kehittyminen RFID:n avulla mullistaa logistiikan

Finn-ID on tuonut markkinoille useita RFID-teknologiaan perustuvia ratkaisuja. Muutamat näistä seurantaan ja paikannukseen liittyvistä sovelluksista ovat esillä juuri avatussa RFID ShowRoomissa yrityksen toimitiloissa Vantaan Kaivokselassa.ShowRoomista löytyy esimerkiksi Finn-ID:llä kehitetty älykäs roskakori, joka tunnistaa merkityt paketit niitä pois heitettäessä. – Sairaalassa lääketilaukset voivat näin lähteä automaattisesti, kun järjestelmä huomaa varastotilanteen pienenevän tietylle tasolle. Samaa logiikkaa voidaan hyödyntää millä tahansa alalla, jossa ihmisten tai asioiden liike sekä näiden alueellinen vaihtelu ja seuranta asettavat haasteita toiminnalle, yrityksen toimitusjohtaja Janne Pyrrö kertoo.

- Tuomalla paikkatieto mukaan taas teolliseen valmistusprosessiin, tuotannon vaihdeaikaa päästään seuraamaan valmistettavan kokonaisuuden siirtyessä työvaiheesta seuraavaan. Mallintamisen kautta tilanne saadaan haltuun ja työjonon viiveisiin pystytään reagoimaan, hän jatkaa.Sisätilapaikannuksen mahdollisuudet ovat kutkuttavia myös kaupan alan yritysten kannalta, esimerkiksi vaatekaupan asiakaskokemuksen luomisessa. Myyjä pystyy näkemään suoraan, onko tietyn kokoista tai mallista vaatetta saatavilla ja missä päin liikettä se sijaitsee.

Tietoa välitetään työntekijöille myös rikastetun todellisuuden avulla, esimerkiksi suoraan älylaseihin. Kun uusia tuotteita tulee kauppaan, saldot päivittyvät automaattisesti ja tieto välitetään oikeille kohderyhmille.

Paikannuksella ja yhdistettynä älylaseihin saadaan työturvallisuuden kannalta täysin uusia mahdollisuuksia!

Paikannuksella ja yhdistettynä älylaseihin saadaan työturvallisuuden kannalta täysin uusia mahdollisuuksia, Finn-ID:ltä kommentoidaan. Työturvallisuutta voidaan olennaisesti parantaa reaaliaikaisilla yleisillä, paikkaan tai materiaaleihin liittyvillä varoitustiedoilla tai työohjeilla, jotka saadaan välitettyä suoraan oikeaan aikaan oikealle työntekijälle näkökenttään. Liiketunnistimilla voidaan antaa myös automaattisia hälytyksiä ja saadaan tietoa esim. liikkumattomuudesta, mikä voidaan tulkita hätätilanteeksi.