Terveydenhuolto ja potilasturvallisuus

 
 
Finn-ID tunnetaan terveydenhuoltoalalla pitkän linjan luottokumppanina
- toimittamiamme ratkaisuja potilasturvallisuuden edistämiseksi on käytössä jokaisessa Suomen sairaanhoitopiirissä!

Palvelemme kokonaisvaltaisesti potilasturvallisuuteen, potilaantunnistamiseen ja itsepalveluihin liittyvissä asioissa. Toimitamme merkintä-, luenta- ja mobiiliratkaisuja mm. laboratorioille, keskus- ja osastovarastoille, apteekeille sekä lääkinnällisen kuntoutuksen ja välinehuollon tarpeisiin.  Olemmekin reilun 30-vuotisen kokemuksemme kautta yksi Suomen uranuurtajista potilasturvallisuuden edistämiseen liittyvissä asioissa.
 

Toimintaa tehostavien ratkaisujemme ansiosta henkilökunnan työaika saadaan kohdennettua tärkeimpään asiaan eli itse potilaiden hoitotyöhön. Tehokkuus, tiedon oikeellisuus ja jäljitettävyys hoitotyössä näkyy parempana palveluna asiakkaalle sekä turhien ja aikaa vievien rutiinien poistumisena henkilökunnalle.

Potilaan luotettava tunnistaminen on kaiken pohjalla

Potilasturvallisuuden merkitystä ei voi korostaa liikaa.

Potilasrannekkeita kirjoitetaan vielä tänäkin päivänä usein käsin, jolloin syntyy kirjoitusvirheitä ja väärinkäsityksiä. Rannekkeet eivät välttämättä kestä esimerkiksi pesua, mikä hankaloittaa hoitajien arkea. Rannekkeen tuottaminen manuaalisella menetelmällä vie liiaksi hoitajan työaikaa ja potilaat saattavat jäädä merkitsemättä. Lisähaasteita luotettavaan potilaan tunnistamiseen tuo myös henkilökunnan ja potilaiden suuri vaihtuvuus.

Terveydenhuollossa on päivittäin tilanteita, joissa potilas tunnistetaan puutteellisesti. Tämän johdosta potilaalle tehdään pahimmassa tapauksessa väärä toimenpide. Asia on merkittävä potilasturvallisuuden sekä yhteiskunnan talouden kannalta. 

Finn-ID:n kanssa toteutettu rannekepilotti oli onnistunut. Voidaan todeta, että Finn-ID profiloituu korkeatasoisena ja asiallisena toimijana Suomen toimintakentässä.Sari Palojoki, potilasturvallisuuspäällikkö, HUS Yhtymähallinto

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tietojärjestelmälääkäri Anna-Mari Koski kertoo Kaiken lähtökohtana on potilaan luotettava tunnistaminen artikkelissa lisää toimittamastamme ratkaisusta ja kuinka se on heillä edistänyt potilasturvallisuutta. 

Tuomme mielellämme vahvan kokemuksemme ja asiantuntijuutemme myös teidän organisaationne käyttöön. Kerrothan, mikäli voimme olla avuksi.  

Hoitotyön tehostamisen mahdollisuuksiin voit tutustua myös videoidemme kautta. Lisää videoita löydät täältä

Ota yhteyttä, mikäli voimme olla avuksi!