Kaiken lähtökohtana on potilaan luotettava tunnistaminen

Tutustu hoitotyön tehostamisen mahdollisuuksiin myös videoidemme kautta. 

Terveydenhuollossa on päivittäin tilanteita, joissa potilas tunnistetaan puutteellisesti. Tämän johdosta potilaalle tehdään pahimmassa tapauksessa väärä toimenpide. Asia on merkittävä potilasturvallisuuden sekä yhteiskunnan talouden kannalta.

”Edelleen näemme sairaaloissa ja terveyskeskuksissa potilaita, joilla ei ole kunnon tunnisteita vaikkapa potilasrannekkeen muodossa. Ja koskahan näemme sen päivän, että lääkejakelussa käytetään systemaattisesti mobiiliratkaisuja, joilla varmistettaisiin, että oikea lääke kohtaa oikean potilaan, ohjataan työntekijää tekemään oikeat toimenpiteet ja saadaan paremmin kontrolliin osastojen lääkkeiden hallinta.”

Näin bloggasi jo vuonna 2011 Finn-ID:n nykyinen toimitusjohtaja Janne Pyrrö, mutta kyllä potilasturvallisuus puhuttaa edelleen ja syystäkin.

Potilasturvallisuuden merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tietojärjestelmälääkäri Anna-Mari Koski

Yksi potilasturvallisuuden tärkeimmistä kulmakivistä on virheetön tiedonkulku ja toimiva potilaantunnistus sairaaloissa ja terveyskeskuksissa. Lähtökohtana tähän on potilaan luotettava ja helppo tunnistaminen.

Me Finn-ID:llä tuotamme, toimitamme ja ylläpidämme potilasrannekkeiden kokonaisratkaisuja useiden vuosien kokemuksella. Olemmekin lähes 30-vuotisen kokemuksemme kautta yksi Suomen uranuurtajista potilasturvallisuuden edistämiseen liittyvissä asioissa.

Potilasrannekkeita kirjoitetaan vielä tänäkin päivänä usein käsin, jolloin syntyy kirjoitusvirheitä ja väärinkäsityksiä. Rannekkeet eivät välttämättä kestä esimerkiksi pesua, mikä hankaloittaa hoitajien arkea. Rannekkeen tuottaminen manuaalisella menetelmällä vie liiaksi hoitajan työaikaa ja potilaat saattavat jäädä merkitsemättä. Lisähaasteita luotettavaan potilaan tunnistamiseen tuo myös henkilökunnan ja potilaiden suuri vaihtuvuus.


 


 

Potilasturvallisuuden merkitystä ei voi koskaan korostaa liikaa. – Tällä hetkellä käytämme potilasranneketta potilaan tunnistamiseen, mutta jatkossa se mahdollistaa potilaan luotettavan tunnistamisen myös laboratorion näytteenoton ja lääkkeenannon varmistamisen yhteydessä Keski-Suomen sairaanhoitopiirin tietojärjestelmälääkäri Anna-Mari Koski
Ota yhteyttä
Voimmeko olla avuksi?09 3510 1555
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Chat