Uusia etähallinnan kikka kolmosia oppimassa - SOTI Sync 16 Lontoo

  • Blogi

Kesälomalla sain esimieheltäni tiedon, että pääsen osallistumaan SOTI Sync 16 -tapahtumaan, joka järjestetään Lontoossa syksymmällä. Kehtasi vielä pahoitella, että joutuu olemaan yhteydessä lomani aikana. Mahtava uutinen, kuuden tunnin matka mökille tuntui todella lyhyeltä, kun mietti vain, että miten mahtava juttu!

Mistä siis oikein on kysymys? SOTI Sync on mobiilialan johtava tapahtuma, jossa alan toimijat kokoontuvat oppimaan, verkostoitumaan ja tutustumaan uutuuksiin.

1848 km Finnairin valkoisilla siivillä

Matkalle mukaan lähti kollegani, yrityksemme teknisen palveluiden kehityspäällikkö ja huikea ammattilainen Pertti Malinen.  Sotasuunnitelma hiottiin kotosalla yhdessä vaimon kanssa, isommassa laukussa pitää olla tilaa tuliaisille. Laukku lähti mukaan melkein tyhjänä, olihan siitä maksettu, että se menee ruumaan.

Matka sujui leppoisasti. Perillä ajateltiin, että voitaisiin junan sijasta käyttää paikallista metroa eli Tuubia. Noh mikä ettei! Eihän meillä mikään kiire ollut sunnuntaina.

Kaiuttimista kuului vähän väliä "Mind The Gap, please". Mietin aluksi, että eikö ne ihmiset osaa astua metrosta ulos ilman varoitusta, mutta asia valkeni minulle. Tuubi oli välillä aseman reunan alapuolella sen 20-30cm ja välillä yläpuolella jne. Ei mitään standardia siis havaittavissa. Ei ihmekään, jos joku on kompastunut jonkun kerran poistuessaan tuubista.

"Monta uutta kikka kolmosta"

Aamulla oli kiva huomata, että lataamani SOTI Sync 16 -appi ilmoitti iloisesti ”tervetuloa tapahtumaan”. Tilaisuus järjestettiin Tower Bridgen tuntumassa olevassa The Tower Hotellissa. Lähdimme varhain paikalle kävellen, jos ilmoittautumisessa kestäisikin pitkään, mitä vielä. Eikun tiskille ja kortti kaulaan.

Ensimmäisenä päivänä oli vuorossa tekninen osuus, josta molemmat pidimme todella paljon. Monta uutta kikka kolmosta tuli opittua. Niistä on oikeasti käytännön hyötyä, niin ylläpidollisessa kuin käytettävyyden näkökulmasta.

On muuten todella herkullisia ominaisuuksia tulossa uusiin MobiControl versioihin, eikä edes kovin pitkän ajan päästä.

Pitkät päivät veroittivat kuitenkin sällejä sen verran, että kauppaan ei oikein olisi tehnyt mieli lähteä. Noh pienen virkistäytymistauon jälkeen hotellilla suuntasimme kuitenkin kaupoille ja ruokailemaan. Mentiin paikalliseen pubiin syömään piirasta. Oli muuten todella hyvää, vaikka taidettiin nälkäisinä miehinä molemmat polttaa kielemme. Oli nimittäin hiukan kuumaa! Toisena konfressipäivänä ohjelmassa oli mm. päämiehemme Honeywellin luento aiheesta Rugged & Consumer. Erittäin mielenkiintoista asiaa! Jatkoimme luennon jälkeen heidän demo-pisteelle tiedustelemaan uusista malleista. Etenkin Android-puolen laitteet olivat mielessämme liittyen AfW (Android for Work). Hienoa kuulla, että heilläkin on herätty ja uusia malleja on tulossa piankin saataville. Mielenkiintoinen keskustelu käytiin myös SOTI:n edustajan kanssa heidän pisteellään. On muuten todella herkullisia ominaisuuksia tulossa uusiin MobiControl versioihin, eikä edes kovin pitkän ajan päästä. Niitä odotellessa voi harjoitella vinkeillä, joita herroilta tuli mukava määrä nykyiseenkin versioon.

Kävellessämme pois tilaisuudesta ihmettelin edessä olevaa pukumiehin joukkoja. Lähempää erotin, että kaikillahan on vielä kaljat käsissään. Niin, se on After Work aika. Leppoisa puheensorina kuului ympäriinsä, lähinnä keskusteltiin päivän tapahtumista, noh voisihan tuohon tottua. Toki olisiko se niin mukavaa -10 asteen pakkasessa, voi olla, että ei.

Korkeita paikkoja ja kylmiä väreitä

Pertti sai minut viimeisen illan kunniaksi houkuteltua katsomaan maisemia The Shard rakennuksesta. En kehdannut paljastaa heti, että koen korkeanpaikan kammoa. Piti se siinä alhaalla mainita, ettei ihmettele miksi tutkin rakenteita maisemien katselun sijaan. Uskaltauduin hetken tutkiskeltuani sekä rauhoituttuani katsomaan myös maisemia turvallisen välimatkan päästä lasiseinästä, olipa kaunista! 68. kerroksesta avautui todella mahtavat maisemat Lontoon ylle, olisi toki hiukan ylemmäksikin päässyt, mutta tämä riitti minulle. Huh huh, että tuli kylmät väreet, kun kuulin, että ikkunat tosiaan pestään miesvoimalla, ei koneilla. On siinä kylmäpäisiä työntekijöitä!Viimeisen illan kunniaksi päätimme mennä syömään purilaiset ja huuhtelemaan ne alas oluella. Tarjoilijalle kävi pieni virhe ja hän antoi Pertin kasvishampurilaisen minulle - oli siinä Pertin ilmeessä näkemistä, kun arvioi ruokansa makua. Minun ensipuraisi oli maukas, mutta ei lihainen. Sovimme sulassa solussa, että vaihdetaan annokset. Tällä kertaa oli todellakin niin, että kasvisversio pesi lihaversion 100-0. Voisi nyt lokakuun kunniaksi pitää kyllä lihattoman lokakuun, toista kertaa elämässäni.Olen ollut aina kova stressaamaan, tai en edes aina, kasvoin siihen. Vastuu ja aikuistuminen toi tämän luonteenpiirteeni esille vahvemmin. Osaan kyllä toimia myös stressin alla, mutta ainakin kotipuolessa on tullut toivomuksia, että en turhaa stressaisi kaikesta. Noh tällä kertaa stressasin siis tuliaisista, joita minulla ei ollut vieläkään ostettu. Onni onnettomuudessa. Lentokentän turvatarkastuksessa ei kestänyt kuin tovi, joten minulle jäi aikaa lentokentällä enemmän kuin tarpeeksi tuliaisten ostoon. Eikä Heathrown kentällä ole pulaa liikkeistä!

Karhuherra Paddington tytölle ja Ted Bakerin laukku vaimolle. Molemmat olivat erittäin tyytyväisiä tuliaisiinsa. Katsottiinpa sitten yhdessä perheen kanssa Paddington leffakin. Oli kiva nähdä tuttuja maisema Lontoosta. Enpä tiennytkään, että karhuherra on juurikin saanut nimensä Paddingtonin aseman mukaisesti, jossa siis juuri alle vuorokausi sitten olin kantanut omia laukkujani. Noh aina sitä oppii uutta, myös lasten elokuvista.

SOTI MobiControl - tästä on kysymys

SOTI MobiControl on palkittu mobiililaitteiden etähallintaohjelmisto, joka mahdollistaa asiakkaan koko liikkuvan laitekannan ylläpidon ja päivitykset etänä laitteiden sijainnista riippumatta. Sen etähallintaan voi liittää kaikki liikkuvan työn laitteet ja niihin kytketyt lisälaitteet, kuten tulostimet sekä laitteissa käytettävät sovellukset.

Haluatko lisätietoa etähallinnasta?