Tietovirtaa ilman näppäilyä

  • Blogi

Hieman yli kymmenen vuotta sitten RFID:n ympärillä alkoi valtava hypetys. Voimakas markkinointi loi odotuksia kaiken ratkaisevasta teknologiasta tiedon liikkumiseen. Meitä pyydettiin useaan paikkaan kertomaan auvoisista RFID:n mahdollisuuksista ja teimme kymmeniä, ellemme satoja soveltuvuustestauksia.

Aika usein törmäsimme tilanteeseen, jossa asiakas toivoi, että varaston voi inventoida varaston ovelta napista painamalla. Silloin tämä toive lähinnä nauratti teknisten ja sovellushaasteiden vuoksi.

RFID-ratkaisuista hypettäminen markkinoilla on laantunut viimeisten vuosien aikana. Pidän tätä muutosta positiivisena. Nyt olemme vihdoin päässeet tilanteeseen, jossa aletaan tekemään asioita, jotka oikeasti hyödyttävät asiakkaiden toimintaa.

Luennan kehittyminen lukijoiden ja tunnisteiden parantumisen myötä helpottaa teknisesti toteutuksia. Mielestämme kuitenkin suurimman muutoksen on tuonut teknologian kypsyminen siihen vaiheeseen, että myös tuotteiden liikkeen suunta ja sijainti saadaan tunnistamisen lisäksi. Tämä mahdollistaa sen, että toteutuksissamme voidaan päästä aivan uudelle tasolle.

Unelmamme on: Varaston toiminnoissa tavara liikkuu ja liike tuottaa informaatiovirtaa ilman käyttäjän erillisiä kirjaamisia.

Miksi näppäillä ja kirjailla päätteellä asioita, jos se voidaan tehdä käyttäjää häiritsemättä?

Miksi näppäillä ja kirjailla päätteellä asioita, jos se voidaan tehdä käyttäjää häiritsemättä? On myönnettävä, että aivan kaikessa tämä ei ole vielä mahdollista, mutta monessa tapauksessa logistiikan informaatiovirran prosessit ovat automatisoitavissa.

Olemme tekemässä lähes 0,5 MEUR:n tuotekehitysprojektia yhdessä Tekesin kanssa. Teemme asiakkaitamme varten mm. demohuoneen, missä uusiin sovelluksiin ja teknisiin ratkaisuihin on mahdollista tutustua. Demohuone palvelee myös meitä itseämme ja lisää henkilöstömme RFID-osaamista. Opimme ja tiedämme, mitä RFID rintamalla tapahtuu ja pääsemme nopeammin testaamaan käytännön tasolla asiakkaiden antamia haasteita.

ps. Demohuone valmistuu lokakuun alkupuolella. Seuraa demohuoneen valmistumista FaceBookissa, ja kun se on valmiina
– lämpimästi tervetuloa tutustumaan!

Herättikö blogi kiinnostusta, ota rohkeasti yhteyttä!

 

 

Ota yhteyttä
Voimmeko olla avuksi?09 3510 1555
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. Chat