Miehemme maailmalla osa II

  • Blogi

Nyt olemme Jannen kanssa taas tukevasti kotimaan kamaralla - tosin nukkumisen sovittaminen Suomen rytmiin otti aikaa melkein viikon verran. Tästäkin huolimatta voin sanoa, että maailmalla käynti avarsi huomattavasti näkemyksiä. Hienointa oli ehkä huomata meidän olevan teknologian älykkäiden sovellusten hyödyntämisessä vähintäänkin samalla tasolla, ellemme jopa askeleen edellä isoon maailmaan verrattuna.

HIMSS-messuilta mieleen jäi muutama todella mielenkiintoinen ratkaisu. Yhtenä näistä ratkaisuista mainittakoon RFID-lukijalla varustettu roskakori, jonka avulla automaattisesti tehdään sairaalatarvikkeiden kulutus. Kenenkään ei siis tarvitse erikseen käydä inventoimassa tai tilaamassa tuotteita. Riittää, että pakkaukset merkitään ja laitetaan käytön jälkeen roskiin. Joskus yksinkertainen ratkaisu on se kaikista paras.

Parhaimman annin sain ainakin itse, kun pääsimme kohtaamaan vihdoin kasvokkain RFID-kumppanimme Impinjin. Heilläkin on satsattu huomattavasti terveydenhuollon RFID-ratkaisujen esille tuontiin, unohtamatta kuitenkaan teollisuuden ratkaisuja.

Impinjilläkin  on iso tiimi työstämässä aina vaan valmiimpia ratkaisuja myös meidän asiakkaidemme käytettäviksi. Tavoitteena on sama asia "availability", eli käytetään terveydenhuollon resursseja tehokkaasti ja oikeisiin asioihin. Omalla kohdalla ainakin toivon hoitajan keskittyvän potilaisiin eikä esimerkiksi tuotteiden inventointiin.

Vegasista jäi kieltämättä pureskeltavaksi monta uutta ideaa. Oman RFID-tiimimme kanssa pyörittelimme nämä ajatukset läpi ja seuraavaksi on aika lähteä viemään uusia ratkaisuja kentälle. Nyt kannattaa nostaa käsi pystyyn ja ilmoittautua minulle, jos haluat olla mukana miettimässä uutta teknologiaa ja tuoreita ajatuksia toiminnan tehostamiseen.

Nyt kannattaa nostaa käsi pystyyn ja ilmoittautua minulle, jos haluat olla mukana miettimässä uutta teknologiaa ja tuoreita ajatuksia toiminnan tehostamiseen.Jari Knuutila

Loppujen lopuksi itseäni hieman ihmetytti, että isoilta messuilta puuttui ammattikäyttöön suunnitellut PDA-laitteet ja jokaisella osastolla näytti olevan erilaisia puhelimia tai tabletteja tyrkyllä. Tosin ainoastaan Honeywellin messuosastolla osallistumiskortin 2D- viivakoodin luenta onnistui vaivatta muiden osastojen taistellessa perinteisen tabletin kanssa. Onneksi tunnistaminen tehdään tulevaisuudessa RFID:n avulla.