RFID-ratkaisut

Intohimonamme on löytää asiakkaillemme juuri oikeanlaisia ratkaisuja logistiikan tarpeisiin. Jotta löydämme optimaaliset keinot, seulomme myös maailmalta edistyksellisiä esimerkkejä. Yksi kiinnostava aihealue on RFID-teknologia, johon olemme perehtyneet niin teoriassa kuin käytännössäkin.

TIESITKÖ? Olemme avanneet Taivaltien toimitiloihimme RFID ShowRoomin, jossa voi tutustua erilaisiin sovelluksiin mm. terveydenhuollon, kaupan, tuotannon ja teollisuuden aloilla. Järjestämme esittelykäyntejä ShowRoomiin erikseen sovittavina ajankohtina. Katso tästä video ShowRoomilta!

Alla "Rakkaudesta RFID-teknologiaan" jutussa RFID-spesialistimme Jari Knuutila nostaa esille muutamia pointteja.

Rakkaudesta RFID-teknologiaan

Alkuvuonna tekemäni Vegasin reissu avasi silmiäni - myös RFID:n suhteen. Se vahvisti entisestään käsitystäni kyseisen teknologian soveltuvuudesta ihan melkein mihin vaan, missä on perinteisesti käytetty viivakoodeja. Tässä muutama tilanne, jossa RFID tarjoaa erityisen huomattavaa hyötyä.

1) Ensinnäkin RFID tarjoaa lähes loputtoman potentiaalin sovelluksille, joiden tekeminen viivakooditeknologialla on mahdotonta tai suunnattoman työlästä. Tässäkin yksinkertaisuus on kaunista. Mikäli prosessi vaatii paljon viivakoodin luentaa, on se  varmasti automatisoitavissa RFID:n avulla.

Tästä hyvänä esimerkkinä Abloy, jonka päivittäiset lähtevät lavat ja rullakot luetaan RFID:n avulla. Toimiihan tämä viivakoodillakin, mutta Abloylla säästettiin tekniikan avulla 300 viivakoodin luentaa päivässä.

2) Toiseksi, RFID on luonnollisesti erittäin hyvä tunnistustekniikka ympäristöissä, joissa viivakooditekniikan suorituskyky voi nousta ongelmaksi ihan vaan siitä syystä, etteivät koodit ole fyysisesti nähtävissä ja halutaan kuitenkin tunnistaa varmuudella kaikki lähtevät tuotteet.

Ja sitten siihen esimerkkiin, Inwidon Tiivin tehtaalla lavalla olevat ikkunat tunnistetaan pakkauslinjalla ja tulostetaan lavan päälle vielä selkeä osoitelappu, josta selviää kenen ja mitä ikkunoita lavalla on. Samaan aikaan taustalla ikkunat napsahtavat valmiiksi. Ennen tähän tarvittiin käsipari jos toinenkin, nyt teknologia hoitaa homman.

3) Kolmanneksi, RFID-tekniikalla lähdetään tekemään paikannusta. Uusi teknologia antaa siihen mahdollisuuden, että voimme oikeasti kertoa mihin suuntaan tunniste kulkee esimerkiksi oviaukosta. Tämä tulee todennäköisesti muuttamaan myös markkinaa ja tuo mukanaan jotain sellaista uutta, mistä on tähän asti uskallettu vasta unelmoida.

+ Muutama juttu on vielä kertomatta – niistä enemmän kasvotusten ja mikäli tuo otsikossa mainittu Vegasin matka kiinnostaa enemmänkin, siitä lisää blogeissa Miehemme maailmalla osa I ja Miehemme maailmalla osa II.

Kurkista ShowRoomillemme videon kautta ja buukkaa livekäynti!

Kiinnostaako kuulla enemmänkin?

RFID-spesialistimme tapaavat mielellään asiakkaitamme, joita kiinnostaa kuulla enemmän tämän teknologian hyödyntämisestä. Täytä tiedot alle ja sovi tapaaminen! Katsoitko jo videon ShowRoomiltamme?